28 Mayıs 2015 Perşembe

iki çocukla tatil maceraları

çocuklar artık epeyce büyüdüler, 3 ay sonra 3 yaşını dolduracaklar. eskisi gibi değiller, hayat daha kolay yada daha zor diyemeyeceğim, ama bebekliklerine göre daha farklı, daha tahammül edilebilir, tolere edilebilir diyeceğim sadece. biz çocuklarla tatil için başlarda hep anneanne ve babaanne yazlığından yana kullandık. bu yazın da büyük bir bölümünü yine yazlıklarda geçireceğiz. ama artık yavaş yavaş otelde de kalmaya başladılar.

ipek ve aslan birlikte seyahat etmesi çok zor çocuklar değil. otomobil yolculuğunda uçağa göre daha uyumlular. onların uyku saatlerine göre çıkarsak hatırı sayılır bir süreyi uyuyarak geçiriyorlar yolda. diğer zamanlarda da bolca atıştırarak, şarkı söyleyerek, hayal kurarak gidiyoruz. biraz da esnek olmak gerekiyor çocuklarla, o yüzden ben otomobil yolculuklarını daha seviyorum, uçağı kaçırma derdi olmadan, hadi hadi demeden gidip geliyoruz. uçakta daha çok yoruluyorum bazen, tuvalet büyük sorun olabiliyor, her nedense inişte ve kalkışta tuvaletleri geliyor, e yerimizden kalkmak yasak, tutma kapasiteleri düşük, yüreğim ağzımda gidiyoruz. araba koltuğunda olduğu gibi bağlı olmadıkları için gezmek istiyorlar uçağın içinde, bolca koltuk kavgası yapıyorlar. bizim için şimdilik otomobille seyahat daha rahat net olarak. bu yaz gemi yolculuğu da deneyelim diyoruz kısa süreli bakalım orada nasıl olacak göreceğiz.


aslan ilk zamanlarda otellere karşı ön yargılıydı, ilk otelde kaldığında, odaya sokmak için ciddi zaman harcadık. odaya girmek istemedi, eve gidip yatmak istiyordu. ipek ise tam bir kız çocuğu edasıyla, yeni yatak, yeni banyo, yeni oda diye sevinçten delirdi. ama halen otelde ayrı odada uyumak onları endişelendiriyor. beraber uyuyoruz, bir de kalın perdeler sağolsun sabahları biz ne zaman uyandırırsak o zaman kalkıyorlar.

yavaş yavaş bloga otel ve restorant deneyimlerimizi paylaşacağım. hem genel olarak çocuk dostu yerleri, hem de ikizlerle tatil deneyimlerimizi yazmaya çalışacağım. çünkü 2 ebeveyn ve 1 çocukla seyahat gibi değil aynı yaştaki 2 çocukla gezmek. esas olan çocukları kaybetmeden eve dönmek :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder